Дмитро Радик

Шановні друзі, колеги, студенти.
Будучи впродовж своєї 80-ти річної історії в авангарді сучасних процесів науки та освіти Чернівецький педагогічний коледж є активним учасником позитивних змін у сучасному українському суспільстві, розширюючи традиційні рамки інноваційними освітянськими проектами, апробовуючи новітні досягнення сучасної вітчизняної педагогічної школи, всебічно залучаючи креативних молодих спеціалістів.
Разом з Вами ми щиро радіємо творчим досягненням та відкриттям, які вдалося здійснити завдяки взаємоповазі та любові до вчителів старшого покоління, котрі так чи інакше активно співпрацюють у гуманітарній сфері наповнюючи її особливим змістом. Як вихованець музичного відділення 1970-1974 н. р. з великою шаною згадую своїх друзів і колег цього періоду, напрочуд талановитих Віорела Котика, Олександра Залуцького, Івана Косована, Івана Марусика, Богдана Тимчишина, Світлану Онищенко (Піонтковська), Любов Бондар, Анатолія Кушніра, Михайла Марчука та безліч інших, котрі набули високої професійної майстерності навчаючись у прекрасних педагогів керівників хорових класів Івана Любинецького, Тараса Стінкового, Михайла Коника, любимого теоретика Ірини Копей, цілого ряду викладачів по класу музичних інструментів. Багато випускників того часу впродовж своєї плідної діяльності набули почесних і вчених звань, наукових ступенів, відзначені урядовими нагородами і користуються шаною та повагою в суспільстві.
Сьогодні педагогічний коледж – один з провідних педагогічних навчальних закладів України, творча кузня педагогічних кадрів для національної освіти з вагомою навчально-методичною і науковою базою. Віримо, що викладацький колектив враховує нові  тенденції, креативні методи формування особистості педагога нової генерації, поглиблює і розширює практику інтерактивного навчання молоді шляхом постійного самовдосконалення. При цьому важливо свідомо впроваджувати методику підготовки педагогів до створення асоціативних комплексно-хвильових уроків опираючись на досвід просвітителя світового рівня Михайла Семеновича Казініка, котрий у свій час сказав: «Музика – це великий договір з Творцем».
Гортаючи сторінки історії нашого навчального закладу хочеться низько вклонитися всім причетним до його життєдіяльності – директорам, педагогічним колективам, студентській молоді, яка продовжить надзвичайно важливу місію своїх наставників в царині просвітництва і виховання самодостатньої української нації.
Вітаю всіх нас з історичною подією в житті кожного ­– 80-річчям з дня заснування педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
З повагою випускник училища 1974 р. Дмитро Радик. Заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена «За заслуги», професор НМАУ імені П. І. Чайковського, голова Асоціації діячів музичної освіти і виховання НВМС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *