Відділення дошкільної освіти

«Хто не знає свого минулого,
той не вартий майбутнього»
Максим Рильський

НАША ІСТОРІЯ

Потреба у педагогічних кадрах для дошкільних закладів області послужила поштовхом для відкриття на базі педагогічного училища в 1958 році дошкільного відділення за спеціальністю «Дошкільне виховання».
Спочатку була тільки заочна форма навчання і обов’язки завідувача відділення виконував завуч Сорокоумов П.І.


ЗАВІДУВАЧІ ДОШКІЛЬНИМ ВІДДІЛЕННЯМ

На дошкільному відділенні впродовж багатьох років працювали справжні професіонали, ветерани педагогічної праці:
Калиновська Л. І., Комарницька І. П., Сумщенко Н. Ф., Лопатюк Г. П., Педченко Н. І., Савченко Н. А., Білаучук Г. Ф., Присяжнюк В. П., Цихоцька Л. О., Братушко Т. А., Смірнова З. Я., Сичова О. І., Мангер Л. Д., Кравцова Г. С., Настасій А. О., Єфтемій Р. К., Садова Л. В., Литвинюк Т. В., Жулінська Н. І., Кузнєцова О. М., Довбенчук Г. Г.


«Життя – це те, що відбувається тут і зараз»
Джон Леннон

СЬОГОДЕННЯ

Життя приносить нам нові випробування, та з майбутніми вихователями закладів дошкільної освіти працює висококваліфікований згуртований педагогічний колектив справжніх майстрів своєї справи.
В перших рядах викладачі циклової комісії педагогіки, психології та фахових дошкільних методик – випускники дошкільного відділу:

Сичова Мирослава Іванівна

Закінчила дошкільне відділення Чернівецького педагогічного училища у 1976 році. Викладає методику розвитку мовлення з елементами навчання грамоти та логопедію.

Скігар Леонтина Теофілівна 

Закінчила дошкільне відділення Чернівецького педагогічного училища у 1972 році. Викладає методику фізичного виховання, загальні основи фізичного виховання дітей дошкільного віку, теорію та методику навчання гімнастиці, рухливі та спортивні ігри з методикою, є методистом педагогічної практики.

 

Кошурба Леся Олексіївна 

1992 року закінчила дошкільне відділення Чернівецького педагогічного училища ім. О. Маковея. Викладає педагогіку, методику формування елементарних математичних уявлень, основи природознавства і методику ознайомлення дітей з природою. Методист педагогічної практики.

 

Скрипник Оксана Василівна 

У 1992 році закінчила дошкільне відділення Чернівецького педагогічного училища ім. О. Маковея Викладає педагогіку та фахові методики, є методистом педагогічної практики.

 

Мотрук Надія Матвіївна 

У 1998 році закінчила дошкільне відділення Чернівецького вищого педагогічного начального закладу по підготовці молодших спеціалістів ім. О. Маковея. Викладає психологію, основи педагогічної майстерності, є методистом педагогічної практики.

 

Березніцька Юлія Володимирівна

У 2004 році закінчила дошкільне відділення Педагогічного коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковача. Викладає основи природознавства і методику ознайомлення дітей з природою, є методистом педагогічної практики.

 

Бабюк Ольга Іванівна 

У 1994 році закінчила дошкільне відділення Чернівецького вищого педагогічного начального закладу по підготовці молодших спеціалістів ім. О. Маковея. Викладає методику організації образотворчої діяльності дітей, є методистом педагогічної практики.

 

 


ЗАНЯТТЯ ТА ЕКЗАМЕНИ

Зважаючи на вимоги сьогодення, викладачі відділення шукають нові підходи до проведення занять та перевірки знань студентів, впроваджують нові форми і методи роботи: ділові та навчальні ігри, педагогічні дискусії, проблемні та навчальні ситуації, тренінги, діалоги, лекції з проблемним викладом матеріалу, інтегровані заняття, пошуково-дослідницькі завдання, онлайн-тестування та ін.

 

ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА

Найулюбленішими для кожного студента є дні педагогічної практики, які проходять в закладах дошкільної освіти міста та краю. Пробна, літня, безперервна практики дають можливість не лише оволодіти професійними вміннями та навичками, а й насолодитися спілкуванням з малечею, вивчити вікові та індивідуальні особливості кожного з них. І малюки завжди радо зустрічають студентів-практикантів.

 


ВИХОВНА РОБОТА

Свята, конкурси, виховні години, екологічні стежини, тренінги, диспути, квести, флешмоби – це те, в чому цікаво не тільки брати участь, а й просто спостерігати. Кожен студент відділення має можливість проявити себе в організації різних заходів та участі у них.  А розмаїття їх таке, що дає можливість кожному розвивати свій талант та творчі здібності.

 


ПОДОРОЖІ ТА ЕКСКУРСІЇ

Яке ж студентське життя без цікавих подорожей? Дружно мандрувати рідним краєм, вивчати його культуру, архітектуру, мистецтво – прагнення кожного майбутнього вихователя. Такі подорожі та екскурсії не тільки формують нові уявлення, але й викликають особливі емоції та відчуття, які назавжди лишають глибокий спогад  про побачене.

 


СПОРТ ТА РОЗВАГИ

В здоровому тілі – здоровий дух! – це прислів’я є девізом викладачів та студентів відділу. Тому активна участь у спартакіадах, Днях Здоров’я, спортивних змаганнях – це важливе завдання кожного студента відділу. А дружний активний відпочинок –  найкраще проведений вільний час.

 


НАШІ ВИПУСКНИКИ

Щороку дошкільне відділення дає дорогу в життя і на педагогічну ниву дошкільної освіти новим випускникам, які працюють в закладах освіти міста, краю, країни та навіть за її межами. І завжди викладачі відділення радо зустрічають своїх випускників різних років.

 


ПЕДАГОГІЧНІ ДИНАСТІЇ ВІДДІЛЕННЯ

За роки існування дошкільного відділення вже кілька поколінь були його студентами, сформувалися цілі родинні педагогічні династії. Історію окремих можна переглянути, натиснувши на іконки нижче.

Династія Вовк-Федюк
Династія Семотюк
Династія Скрипник
Династія Шкарупа

Один коментар до “Відділення дошкільної освіти”

  1. Рідний коледж ❤️. Спасибі всім за ці чудові роки ??

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *